Over ons

Gezichten achter de kledingbank

Ons gezin bestaat uit Chris (42 jaar), Sandra (40 jaar) , onze 3 kinderen en onze kat. Wij waren 19 jaar geleden dakloos, en zo hebben wij elkaar ontmoet. Zo rolden wij de wereld van de minima in zogezegd. De stress om rond te komen elke maand, elk dubbeltje omdraaien daar word je creatief van.

2017 :
Wij kwamen erachter dat er verschillende stichtingen, fondsen en andere organisaties bestonden die minima kunnen ondersteunen. En dit plaatste wij in 2017 op een Facebook groep, de groep groeide enorm. Zoveel mensen in nood, niet wetend waar ze terecht kunnen voor hulp. Na een tijdje hielpen wij ook met levensmiddelen, wensen en kerstpakketten.

2020:
In onze regio gingen steeds meer kledingbanken sluiten, en wij besloten om zelf een kledingbank op te starten. Wij bouwden onze schuur om tot “kledingbank”
Al snel zaten wij op meer dan 150 gezinnen, en hielpen wij ook mensen uit Oekraine. De kledingbank was niet voldoende geisoleerd en speciaal in de winter kregen wij problemen (Schimmel in kleding) Het was steenkoud en wij hadden geen ruimte voor meerdere gezinnen om te komen shoppen. Wij vroegen overal om hulp.

2022:
2 Februari zijn wij een stichting geworden! Stichting Voor de minima

En uit onverwachte hoek kregen wij de hulp waar wij over droomden en meer! 3 geweldige kantoorunits, geisoleerd en wel Met verwarming! Prachtige houten winkelinrichting. Opbergkasten voor het sorteren van kleding! En deze prachtige website met afspraakmogelijkheden

Wij zijn zo dankbaar voor alle hulp, en hopen nog lang door te gaan met het helpen van mensen !